بروز رسانی آذر ۹ام, ۱۳۹۹ ۱۲:۴۹ بعد از ظهر
اگر نگاهی به تاریخچه روف گاردن بیندازیم متوجه خواهیم شد که در طول تاریخ بام های سبز همواره به صورت های مختلفی وجود داشته اند اما تا همین اواخر فراموش شده و یا در گمنامی فرو رفته بودند. اما در سال های اخیر با کشف دوباره ی این المان محوطه سازی و توسعه ی بیشتر آن، رفته رفته روف گاردن های امروزی شکل گرفتند و به خوبی توانستند به محبوبیت فراوانی در سرتاسر جهان به ویژه در ایران دست پیدا کنند.
در ایران با توجه به کاهش روز افزون فضاهای سبز توجه به ساخت فضاهایی باز همچون روف گاردن ها و بام های سبز و همچنین تراس و بالکن بیش از پیش احساس می شود. بنابر این امروزه تیم های معماری بسیاری بصورت تخصصی در حوزه طراحی و ساخت روف گاردن فعالیت می کنند که منجر به اشتغال زایی برای جوانان و افراد با استعداد نیز گشته است. از جمله شرکت های معروف در حوزه اجرای روف گاردن در ایران تیم آبگون دیزاین است که نمونه های بسیار موفقی نیز در این زمینه دارد.
در حقیقت سقف ساختمان ها و سازه ها امروزه به جای آن که با تجهیزات صنعتی و سطوح سودمند محاصره شده باشد، می توانند به عنوان یک فضای سبز خنک کننده مورد استفاده قرار گیرند.
قدیمی ترین سوابق ساخت روف گاردن به زیگورات های باستانی بین النهرین باز می گردد که بین ۴۰۰۰ تا ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح ساخته شده اند. باغ های معلق بابل احتمالاً معروف ترین بام سبز هایی هستند که چیزی حدود ۷۵ فوت بالاتر از سطح زمین ساخته شده بودند و به نوعی شگفتی مهندسی به شمار می رود.
یکی دیگر از اولین مناظر طراحی شده یک باغ بام بود که در سال ۱۴۶۳ توسط پاپ پیوس دوم در پینزا، ایتالیا راه اندازی شد. در ایالات متحده آمریکا نیز باغ های پشت بام در دهه ۱۸۹۰ در شهر نیویورک رواج یافت.
اگرچه باغ های پشت بام عمدتا به عنوان یک ویژگی برای ثروتمندان کاشته می شدند و از آن لذت می بردند اما در اواسط دهه ۱۹۷۰ سیستم جدیدی در آلمان ایجاد شد که از آبیاری پیشرفته و محافظت در برابر ریشه های گیاهان در روف گاردن استفاده می نمود.
دومین گام بزرگ توسعه بام های سبز در جهان در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی بود که با هدف ایجاد سیستم های سبک تر و ارزان تری که بتوان برای سقف های بزرگ و مسطح استفاده کرد، آغاز شد. در حقیقت انگیزه اصلی ساخت بام های سبز گسترده، ترمیم طبیعت و محافظت از سقف از عناصر مختلف اکولوژیکی و نوسانات دما بود.
رفته رفته در گذر زمان، ساخت بام سبز رو به گسترش داشت و حتی کشور های مختلفی همچون شیکاگو، برای تشویق مردم به این کار، کمک های مالی در نظر گرفتند چرا که می دانستند ایجاد روف گاردن می تواند فواید زیست محیطی زیادی را برای محیط های شهری به ارمغان آورد.
برای اطلاعات بیشتر در رابطه با روف گاردن و بام سبز های امروزی به این صفحه مراجعه کنید.
بام سبز های امروزی نه تنها با هدف توجه به ویژگی های زیست محیطی ساخته می شوند بلکه معمولاً به عنوان راهکاری برای زیباسازی بام ها و ایجاد مکانی برای دورهمی های مجتمع ها و خانواده ها مورد توجه قرار گرفته اند. درواقع آن ها علاوه بر آن که برای کم کردن میزان جاری شدن سیلاب ناشی از باران ها طراحی می شوند همچنین فضاهای رفاهی بیشتری ایجاد نموده و تعامل مردم با یکدیگر را افزایش می دهند.
روف گاردن های امروزی که به گفته ی برخی از مهندسین با عناوین دیگری همچون “سقف زندگی” ، “سقف های زنده” و ” سقف های سبز” نیز در جای جای دنیا شناخته می شوند، به صورت کلی و یا جزئی تحت پوشش گیاهی قرار می گیرند.
ایده ی اصلی ساخت روف گاردن های امروزی بدون شک استفاده ی حداکثری از فضاهای آپارتمان نشینی و انس بیشتر با طبیعت است.
در واقع دقت کنید که سقف روف گاردن تنها محدود به کاشت گیاهان نبوده و پروسه ای است که علاوه بر کاشت گیاهان به ایجاد دیگر پارامترها برای داشتن یک فضای قابل استفاده نیز توجه می شود.
در طراحی روف گاردن های امروزی معمولا از دیگر المان هایی همچون ساخت موارد زیر بهره گرفته و در کنار کاشت گیاهان که مهم ترین بخش این طراحی است، اعمال می شود:
آذر ۰۹, ۱۳۹۹ 0
شهریور ۰۲, ۱۳۹۹ 0
شهریور ۰۲, ۱۳۹۹ 0
تیر ۱۱, ۱۳۹۹ 0
آبان ۲۲, ۱۳۹۷ 0
خرداد ۲۰, ۱۳۹۷ 0
آبان ۰۸, ۱۳۹۶ 0
آبان ۰۸, ۱۳۹۶ 0