بروز رسانی آذر ۹ام, ۱۳۹۹ ۱۲:۴۹ بعد از ظهر
نقد ارزیابی لب تاپ Sony VAIO T Series SVT13
لب تاپ سونی
طراحی و ساخت
در همان نگاه اول، VAIO T13 توانست با داشتن بدنهای صاف صیقلی از جنس آلومینیوم برس داده شده، نظر مثبت ما را به خود جلب نماید . ظاهر دستگاه تا میزان بسياري شبیه به لپتاپهای فوق حرفهای VAIO Z میباشد و این خود مزیت به حساب میآید زیرا به جرات میتوان گفت که VAIO Z جزو قشنگ ترین لپتاپهای بازار میباشند.
اما این فقط ظاهر VAIO T13 نبود که توانست نظر مثبت ما را به خود جلب نماید ، بلکه لمس کردن بدنه آلومینیومی آن، حس بسیار بهتر ی را به کاربر انتقال میدهد. حسی که تنها میتوان آن را با لپتاپهای بسیار گران قیمت لوکس بازار مانند MacBook Pro شرکت Apple تجربه کرد.
از آنجایی که سطح همه قسمت های دستگاه مات میباشند، کاربران VAIO T13 هیچگونه استرس بابت جذب اثر انگشت گرد و غبار نخواهند داشت. لولاها بسیار قوی میباشند و به راحتی صفحه نمایش را در جای خود محکم نگاه میدارند. در واقع این لولاها به قدری محکمند که برای باز کردن دستگاه نیاز دارید که از هر دو دست استفاده بکنید !
ی که VAIO T13 را باز میکنید، دو پایه پلاستیکی بسیار کوچک، قسمت انتهایی دستگاه را کمی بالا برده که نه تنها باعث ارتقا راحتی تایپ کردن با این آلترابوک میشوند، بلکه به خنک نگاه داشتن آن نیز کمک قابل توجه ی میکنند.
کیفیت تهیه دستگاه همانطور که از محصول تهیه شرکت سونی انتظار میرفت، بسیار بالاست. پایداری قاب پشت صفحه نمایش به باریک بودن آن، کمتر از میزان انتظار بود و ممکن است به راحتی دچار خمش یا پیچش شود ولی به طور خلاصه، نسبتا پارت ی از دستگاه نبود که بتوان به کیفیت تهیه آن ایراد خاصی گرفت.
صفحه نمایش بلندگوها
همانطور که در ابتدا گفتیم، سری VAIO T13 به دو دسته کلی تقسیم میشوند. دسته اول، مدل های اولیه که در تابستان سال ۲۰۱۲ معرفی گردیدند و مد های ارتقا یافته که در ماههای پایانی سال ۲۰۱۲ معرفی شدند. فرق مـدل های جدید تر در تعویض صفحه نمایش عادی با صفحات نمایش لمسی بود. به علاوه در مـدل های نو ، قاب آلومینیومی دور صفحه نمایش به طور کامل برداشته شده صفحه، کاملا فضای جلویی را میپوشاند. این امر باعث شده که صفحه نمایش مدل های لمسی، پایداری بیشتر در مساوی فشار و ضربه داشته باشد.
صفحه نمایش همه مد ها دارای نسبت تصویر ۱۶:۹ دقت ۱۳۶۶×۷۶۸ بوده کاملا براق میباشد. روشنایی و کنتراست تصویر پایینتر از میزان انتظار بوده و از این نظر، رقیب اصلی این آلترابوک یعنی ASUS VivoBook، صفحه نمایش بهتری دارد. کیفیت رنگهای تولید شده در میزان متوسط ی قرار دارد. این روشنایی پایین در کنار براق بودن صفحه نمایش، باعث میشود که کار کردن با VAIO T13 در محیطهای خارجی و یا در زیر تابش نور آفتاب، نسبتا غیر ممکن باشد. اما معایب صفحه نمایش به همین جا ختم نمیشود! پنل TN صفحه نمایش باعث شده تا زوایای دید آن به خصوص در حالت عمودی، بسیار محدود میباشند. در کل از نظر صفحه نمایش، سونی کاملا ضعیفتر از میزان انتظار عمل کرده VAIO T13 قابل مقایسه با آلترابوکهای رده بالای بازار مانند ASUS Zenbook Prime یا Dell XPS 12 نمیباشد.
در بالای کیبورد، دو بلندگوی استریو تعبیه شدهاند. شبیه اکثر لپتاپهای بازار، بلندگوها صوت قابل قبولی را ارائه میکنند. صوت بیس بسیار ضعیف است و وقت ی که میزان صدا خیلی شود، کمی اعوجاج شنیده میشود ولی با این وجود، کیفیت ولوم بلندگوهای VAIO T13 رضایت بخش بود.
کیبورد و تاچ پد
VAIO T13 از کیبوردی جزیرهای با کلیدهای جدا از هم استفاده میکند. سونی برای کوچک نگاه داشتن دستگاه، مجبور به کم کردن ابعاد کلیدها شده است. به همین دلیل ممکن است کمی طول بکشد تا به تایپ کردن با کیبورد VAIO T13 عادت بکنید . به علاوه کلیدها آستانه و عمق بسیاری ندارند که ممکن است در ابتدا باعث ناامیدی کاربر شود. ولی بعد از مدتی که به کیبورد این دستگاه عادت بکنید ، میتوانید با سرعت بالا و با خطاهای تایپی بسیار کم، تایپ بکنید . ضروری به ذکر است که کیبورد VAIO T13 دارای بخش عددی جداگانه (Numpad) و نور پس زمینه نمیباشد.
در وسط بخش استراحتگاه دست، تاچ پد عریض دستگاه قرار گرفته. طول تاچ پد زیاد مناسب است ولی عرض آن کم است. سطح تاچ پد صاف و حساسیت آن بسیار بالاست. شبیه تاچ پدهای استفاده شده در لپتاپهای شرکت Apple، همه سطح تاچ پد حکم کلیدهای چپ و راستی را دارد میتوانید از لبههای پایینی آن استفاده بکنید . همچنین ، همانطور که انتظار میرفت، تاچ پد VAIO T13 به طور کامل از فرمانهای چند لمسی پشتیبانی میکند.
پورتها و اتصالات
اکثرا ٌ آلترابوکها از لحاظ تعداد پورتها اتصالات بسیار محدود می باشند ولی VAIO T13 در این زمینه یک استثنا محسوب میگردد. این دستگاه دارای دو پورت USB است که یکی از نوع USB 2.0 و دیگری از نوع USB 3.0 میباشد. به علاوه بر روی لبه سمت راست، خروجیهای تصویر ی VGA و HDMI تعبیه شدهاند. ازبقیه پورتهای موجود بر روی VAIO T13 میتوان به پورت شبکه گیگابیتی Ethernet، جک هدفون ۳.۵ میلیمتری و یک کارت خوان جهت خواندن کارتهای حافظه SD و Memory Stick اشاره کرد.
عملکرد سخت افزار داخلی باتری
لپتاپهای VAIO T13 از نسل دوم و سوم پردازندههای ولتاژ پایین Intel Core استفاده میکنند. این پردازندهها در کنار پردازشگرهای گرافیکی داخلی Intel HD 3000 و Intel HD 4000، قدرت کافی برای اکثر کارهای روزمره مانند مرورگری اینترنت، چک کردن ایمیل، تماشای ویدیو کار با برنامههای آفیس را فراهم میکنند. شبیه اکثر آلترابوکهای بازار، نباید انتظار اجرای بازیهای سنگین سه بعدی را از VAIO T13 داشته باشید.
از لحاظ حافظه داخلی، VAIO T13 در دو مـدل عرضه گردیدهاند. مد های اولی از حافظههای هیبریدی استفاده میکنند که ترکیبی از هارددیسکهای سنتی حافظههای پرسرعت SSD بوده و دسته دوم، مدل هایی که تنها از حافظههای پرسرعت SSD میکنند. مزیت مدل های اولی در ارائه فضای بیشتر بوده، در حالی که در مدل های دومی، ظرفیت فدای سرعت بالاتر شده است.
سیستم خنک کننده VAIO T13، شبیه اکثر آلترابوکهای دیگر، نتوانست نظر مثبت ما را به خود جلب نماید . در حالت بیکار و وقت ی که بار محاسباتی سنگینی بر روی دستگاه نیست، ولوم فنهای خنک کننده بسیار کم بوده و اکثر پارت های بدنه، خنک باقی میمانند ولی ی که پردازنده دستگاه شروع به انجام محاسبات سنگین نماید ، فنها صوت نسبتا بسیاری تولید کرده دمای فضای بالای کیبورد و زیرین، کاملا گرم میشوند. اما با دیدن این مساله اصلا تعجب نکردیم زیرا کمتر آلترابوکی در بازار وجود دارد که سیستم خنک کننده بهینه و کم صدایی داشته باشد.
سونی همراه آلترابوکهای VAIO T13 باتری لیتیوم پلیمری ۴۵ وات-ساعتی ارائه کرده که در آزمایش های انجام شده، توانست شارژدهی بسياري خوب ی را از خود به نمایش بگذارد. در تست استاندارد مرورگری اینترنت از طریق Wi-Fi و با روشنایی مبوسیله صفحه نمایش، مد های مختلف سری VAIO T13 توانستند بین ۵ تا ۶ ساعت شارژدهی کنند که میزان بسیار بهتر ی محسوب میگردد بسیار بالاتر از رقبایی مانند ASUS Zenbook Prime Acer Aspire S7 میباشد. این میزان در آزمایش تماشای ویدیو به ۲:۳۰ تا ۳:۳۰ ساعت کاهش یافت.
جمع بندی
سونی با عرضه VAIO T13 وارد قطار تولیدکنندگان آلترابوکها شد! لپتاپهایی فوق باریک سبک با امکانات فراوان و قیمتی مناسب! کیفیت تهیه این آلترابوکها بسیار بالاست و به راحتی میتواند با بهترین گرانترینهای بازار رقابت نماید . شارژدهی باتری VAIO T13 هم عالیست و حتی از اکثر آلترابوکهای گران قیمتتر نیز خوبتر است. تنها بخش VAIO T13 که ما را ناامید کرد، صفحه نمایش آن بود که روشنایی، کنتراست زوایای دید ضعیفی دارد. اصلیترین رقیب این آلترابوک ها، سری VivoBook شرکت ایسوس میباشد که آنها عملکردی کم و بیش یکسان را ارائه میدهند. پس اگر به دنبال دستبرخي فوقالعاده باریک و سبک ولی با امکانات قابلیتهای زیاد میگردید، قطعا Sony VAIO T13 را نیز جزو گزینش های قرار دهید.
ویژگی ها :
طراحی مدرن و شکیل
کیفیت تهیه خوب
شارژدهی فوقالعاده بالای باتری
دارای پورت USB 3.0 و خروجیهای عکس ی VGA HDMI
قیمت مناسب
معایب:
عملکرد نسبتا ضعیف صفحه نمایش
عدم تجهیز کیبورد به نور پس زمینه
خرداد ۱۰, ۱۳۹۹ 0
آبان ۲۲, ۱۳۹۷ 0
خرداد ۲۰, ۱۳۹۷ 0
آبان ۰۸, ۱۳۹۶ 0